Koppeling van de verschillende verpakkingsmachines bij een volautomatische productielijn voor ijsjes

Had je graag een gesprek gewenst met ons?

Neem contact op met Intocon

Betrouwbare partner sinds 20 jaar

IntOCon heeft over de jaren, in nauwe samenwerking en overleg met de klant, meerdere transport oplossingen op maat ontworpen en geproduceerd waarbij verschillende verpakkingsmachines gekoppeld werden.

Dit betreft een volledig geïntegreerde lijn met aanvoer van individueel verpakte ijsjes naar de verpakkingsmachine waar ze automatisch in een kartonnen doos gelegd worden. De doos met ijsjes wordt dan verder getransporteerd naar de machine die de doos sluit.

lijn met aanvoer naar verpakkingsmachine
afscherming & afschermkappen voor installaties

Veiligheid is prioriteit

Bij alle ontwerpen van IntOCon oplossingen wordt de veiligheid voor de operatoren centraal gesteld. Daar waar gevraagd werden ook installaties van derden aangepast met beveiligingen en afschermkappen. Door opklapbare transportbanden kunnen trappen en bordessen over de productie lijnen vermeden worden, wat een groot voordeel is voor de veiligheid.

Ysco getuigt:

Sedert 1949 produceert het Belgische bedrijf YSCO (room)ijs. Er zijn twee productiesites: het Belgische Langemark, goed voor 120 miljoen liter ijs per jaar en het Franse Argentan, goed voor 70 miljoen liter ijs per jaar.

Ysco stelt in het hoogseizoen 1000 mensen te werk over beide sites en haalt een omzet van € 400 miljoen.

Productiemachine in het bedrijf Ysco met werknemer Ignace

Ignace Gruwier – Operations Manager & Engineering – is 34 jaar actief bij Ysco en vertelt:

“Door de snelle groei begin de jaren 1990 drong de noodzaak zich op om te automatiseren. Transportsystemen en logistieke oplossingen werden initieel geleverd door een vaste partner die zich echter op termijn meer specialiseerde in andere toepassingen. Er was grote nood aan maatwerk om productiemachines te integreren in automatische lijnen. In 2003 kwamen we in contact met IntOCon die een luisterend oor had. Gaande van initieel een kleine transportband, over bordessen en trappen levert IntOCon vandaag alle op maat gemaakte transportsystemen om de productielijnen maximaal te automatiseren.

Veiligheid is één van de kernwaarden van Ysco. Niettegenstaande we beschikken over een eigen technische dienst, heeft IntOCon Ysco ondersteund met op maat gemaakte overkappingen voor alle overgangen tussen bestaande transportbanden om de veiligheid van de operatoren te waarborgen.

Een ander voorbeeld: om trappen over de productielijnen te vermijden heeft IntOCon een oplossing uitgewerkt waarbij transportbanden opengeklapt worden om onbeperkte toegang te verlenen tussen en tot bij de machines.

Ondertussen werken we 20 jaar nauw samen met IntOCon. IntOCon wordt bij de projecten betrokken zodra de productielijnen wat vorm beginnen te krijgen. IntOCon luistert en denkt mee om de beste oplossing voor te stellen. De mooie detail afwerking van de machines, het hygiënische design, de correcte aflevering en de algehele kwaliteit zorgen voor duurzame, betrouwbare en veilige installaties. De 3D ‘as built’ tekeningen worden vóór levering van de installaties bezorgd. Dit is de perfecte finale controle of niets over het hoofd gezien werd.

Ook na levering kunnen we rekenen op een zeer betrouwbare service. Als er zich al een probleem zou voordoen, wordt dit opgelost tot iedereen tevreden is.

Wij zien IntOCon als een zeer betrouwbare partner die we zonder enige twijfel aan iedereen kunnen aanbevelen.”