Besparing van operatoren door automatisch vullen en sluiten van bokalen met metalen clips

Had je graag een gesprek gewenst met ons?

Neem contact op met Intocon

Van 6 operatoren naar 2

IntOCon is specialist in het ontwerpen en maken van unieke machines op maat, die nog niet op de markt bestaan, maar voor de gebruiker leiden tot zeer grote besparingen. Zo werd een manueel proces volledig geautomatiseerd: vullen van bokalen (incl. deksel en metalen clips) met boter, deksel plaatsen, afsluiten aan de hand van de metalen clips en aanbrengen van een label. Daar waar vroeger 6 operatoren ingezet werden zijn het er vandaag 2 voor het beladen van de machine. Door de compactheid van de machine wordt ook nog eens bespaard op ruimte.

operatoren

Verhoogde productie capaciteit

Omdat de bokalen aan een vaste en hoge cadans in de machine ingevoerd worden ligt de productie capaciteit ca 50% hoger (is dit correct?) in vergelijking met het vroegere manuele proces. Dit in combinatie met de besparing op het aantal operatoren garandeert een zeer snelle terugverdientijd.

Flexibel voor verschillende soorten bokalen

De machine is zo ontworpen dat deze flexibel en met zeer korte omsteltijden kan gebruikt worden voor verschillende types en groottes van bokalen. De kalibers waarin de bokalen op een vaste positie vast gehouden worden zijn zonder gereedschap uit te wisselen in functie van het type bokaal.