Intocon zet zijn pionierspositie in hygiënische contructies en machines voor de voedingsindustrie stevig kracht bij!

Sticomax Holding, het moederbedrijf van Stumaco, Romonta en Intocon, onder leiding van CEO Lode De Boe, kondigt met trots aan dat vanaf het tweede kwartaal van 2024 alle drie de bedrijven uitsluitend zullen werken met ViwateQ oppervlaktebewerkingstechnologie voor hun roestvrijstalen machines en constructies.

Deze strategische stap markeert een grote vooruitgang in het verbeteren van de hygiëne voor de voedselverwerkende industrie en versterkt de toewijding van Sticomax Holding aan innovatie en kwaliteit. ViwateQ’s oppervlakte bewerkingstechnologie voor roestvrijstaal staat bekend om zijn superieure resultaten op het gebied van hygiëne, duurzaamheid en corrosiebestendigheid.

Door deze technologie te omarmen, zullen Stumaco, Romonta en Intocon in staat zijn om machines en constructies te leveren die aanzienlijk minder gevoelig zijn voor het vastkleven van voedselresten, terwijl ze tegelijkertijd oppervlakken bieden die gemakkelijker te reinigen zijn dan ooit tevoren.

 

Dit is een belangrijke mijlpaal voor Sticomax Holding en haar dochterondernemingen,” verklaarde CEO Lode De Boe. “Door samen te werken met ViwateQ zetten we een nieuwe standaard in de voedselverwerkende industrie, waarbij we niet alleen streven naar uitmuntendheid in productkwaliteit, maar ook naar verbeterde hygiënenormen die de gezondheid en veiligheid van consumenten wereldwijd bevorderen.”

 

Uit uitgebreid onderzoek uitgevoerd door TNO, een gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksorganisatie in Nederland, en Wouter Burggraaf, Burggraaf & Partners bv, een vooraanstaande expert op het gebied van hygiënische constructies en bewerkingsmethoden, blijkt dat ViwateQ finishing superieure voordelen biedt ten opzichte van andere oppervlaktebehandelingstechnieken zoals glasparelen, elektrolytisch polijsten, laserbeitsen, chemisch beitsen, enzovoort.

ViwateQ bewerkingsstappen resulteren in aanzienlijk schonere oppervlakken met vrijwel geen achtergebleven microscopisch eiwit, wat de hoogste normen van hygiëne en veiligheid garandeert. Bovendien hebben zoutsproeitests volgens ISO 9227 aangetoond dat ViwateQ finishing de beste resultaten biedt op het gebied van corrosiebestendigheid na 400 uur blootstelling, waardoor de levensduur van machines en constructies aanzienlijk wordt verlengd.

 

De implementatie van ViwateQ oppervlakte bewerkingstechnologie zal vanaf het tweede kwartaal van 2024 van kracht zijn bij Stumaco, Romonta en Intocon. Deze samenwerking belooft niet alleen uitstekende resultaten voor de bedrijven zelf, maar ook voor hun klanten in diverse sectoren.

 

Voor meer informatie rond de oppervlaktebewerkingstechnologie ViwateQ? Neem vrijblijvend contact op!

Meer nieuws over IntOCon

IntOCon verkent nieuwe horizonten

...

Lees meer over dit bericht. >