Verdubbeling van de productiecapaciteit, buffercapaciteit en opslagcapaciteit van de kaasvormen bij de productie van de Flandrien kaas.

Had je graag een gesprek gewenst met ons?

Neem contact op met Intocon

Spintocon Duo

IntOCon leverde de initiële installatie voor het volledige logistieke transport van persvaten, persdeksels en omloopvaten. Na de wasmachine worden alle vaten gebufferd vooraleer ze gebruikt worden voor de volgende productie run. Om het grote aantal vaten te bufferen werd een op maat gemaakte dubbele spiraaltoren gebouwd: de “Spintocon Duo”.

Verdubbeling van de productie in de hoogte

In een tweede fase werd de capaciteit verdubbeld in de bestaande beperkte ruimte. Om alle attributen te stockeren en de nodige rusttijd te respecteren werd het logistieke transportsysteem volledig op maat door IntOCon in de hoogte uitgebreid. Verticale transporten beladen 4 niveaus. De handling van en naar al deze transportbanden gebeurt via tal van sensoren, pushers en liftsystemen, met onderweg een aantal kritische kruispunten.

Flandrien Kaas getuigt

Flandrien Kaas, gevestigd in Wervik, is de vierde grootste producent van kaas in België. Met een team van 30 mensen wordt 2 miljoen kg kaas per jaar op traditionele wijze geproduceerd.

Jan Desmet, CEO, vertelt over de ervaringen met IntOCon:

“Om de kwaliteit van onze kaas te waarborgen, maken we onze kazen op ambachtelijke wijze. De uitdaging was om deze ambacht op te schalen, zodat meer mensen kunnen genieten van onze lekkere kaas. De eerste stap was in 2012 waar we hebben samengewerkt met een lokale partner IntOCon voor het hele interne logistieke gebeuren om de persvaten, deksels en omloopvaten op het juiste moment op de juiste plaats in het proces te hebben. En dit met minimale manuele handelingen. Bijkomende uitdaging was de beperkte ruimte. Om het grote aantal vaten na de wasmachine te stockeren werd een op maat gemaakte dubbele spiraaltoren ontwikkeld. We zijn zeer tevreden over de installatie en het hygiënische ontwerp. De operatoren waarderen de toegankelijkheid en reinigbaarheid van de vele honderden meters transportsystemen.

De uitbreiding om de productie te verdubbelen in 2020 was nog straffer. IntOCon heeft creatief meegedacht om de interne logistiek in de hoogte uit te werken. Elke cubieke centimeter van de beschikbare ruimte werd gebruikt. Er zijn honderden componenten die moeten samenwerken. Na het inregelen werkt de lijn perfect.

Voor een volgende uitbreiding kloppen we zonder twijfel terug aan bij IntOCon en we kunnen IntOCon zonder schroom aan iedereen aanbevelen.”